Boekhandels

Boekhandels

Boekverkoop is in wezen de commerciƫle uitwisseling en detailhandel van het aloude uitgeefproces. Personen die zich bezighouden met de verkoop in boekhandels worden boekverkopers, boekhandelaren, bookmakers of bookies genoemd. De eerste druk van Atheense boeken begon in ca. 300 v.Chr., gestimuleerd door de oprichting van openbare bibliotheken in Athene.

boekhandel

De vroegste soorten boekhandel omvatten vestigingen als de "scholen of schoolhuizen" van een individuele stad of streek, een kamer of winkel uitsluitend gewijd aan de publicatie, het lezen van boeken, en een paar toegewijde boekhandels. Een eerste druk van een werk dat in een stad of streek werd gedrukt, werd gewoonlijk verkocht in de boekhandels of leeszalen van die stad of streek. Na verloop van tijd werden boekhandels niet langer alleen plaatsen waar boeken werden verkocht, maar ook algemene boekhandels waar bijna alle artikelen werden verkocht die tegenwoordig in een typische boekwinkel te vinden zijn - boeken, tijdschriften en andere publicaties.

De meeste moderne boekhandels verkopen zowel nieuwe als gebruikte boeken. Af en toe geven ze ook tweedehands boeken uit. Sommige redacteuren doen dat voor hun plezier of uit winstbejag, terwijl andere redacteuren de reputatie van een auteur hoog willen houden. Boekredacteuren spelen een belangrijke rol in het functioneren van onze boekencultuur. Redacteuren zorgen ervoor dat klassieke en belangrijke boeken en kunstwerken van grote auteurs worden uitgegeven en verzameld, zodat ze blijven bijdragen aan onze kennis van de mensheid en de kunst.

Sources for this article: